ГоловнеСоціум

Україна подолає енергокризу за допомогою трансформаторів та ППО – Кулеба

Україна потребує трансформаторів для відновлення енергосистеми та ППО для її захисту від російських ракет. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на прес-конференції у Києві з колегами із семи країн Балтії та Північної Європи.

«Для того, щоб відновити енергосистему, нам потрібні дві речі: трансформатори, це найбільша частина енергосистеми, і нам потрібна ППО, щоб збивати ворожі ракети, які б’ють по нашій інфраструктурі. Отже, даючи нам засоби ППО, ви також рятуєте і відновлюєте нашу енергетичну інфраструктуру», – наголосив український чиновник.

З його слів, без систем захисту від російських ракет енергетична криза триватиме, російські військові злочинці зруйнують систему ударами після ремонту.

«Це коло потрібно розірвати. Потрібні два елементи – запасні частини для самої системи та протиракетна і протиповітряна оборона для її захисту», – зазначив голова МЗС України.

Однією з найбільших потреб в Україні зараз також є генератори, додав Кулеба.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр України Денис Мигаль повідомив, що енергетики на кінець тижня змогли стабілізувати роботу енергосистеми України, але дефіцит потужності лишається на рівні 20%.