ГоловнеПолітика

Україна та США проведуть навчання за стандартами НАТО

У лютому в Україні стартують військові навчання за стандартами НАТО за участю тренерів країн Альянсу. Про це інформували у Держприкордонслужбі.

Наголошується, що у Львівській області завершилася Головна конференція з планування навчання підрозділів у рамках Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна (JMTG-U).

У ній взяли участь понад 30 представників ДПС і Збройних сил України та США. Вони обговорили тренування прикордонної комендатури швидкого реагування Білгород-Дністровського загону та бригади ЗСУ і вирішили, що маневри розпочнуться у першій декаді лютого та триватимуть до початку квітня.

«Цього року бійців навчатимуть українські інструктори за допомогою спостерігачів-тренерів зі збройних сил країн НАТО. Підготовка проводитиметься з використанням імітаційної системи моделювання бойових дій типу JCATS», — повідомили у ДПСУ.

Метою навчань є здобуття українськими військовими кращого рівня взаємодії між складовими сектора безпеки України та сумісності з військовими підрозділами країн Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, цього місяця в Херсонській області ЗСУ, зокрема підрозділи протиповітряної оборони угруповання військ Південь, провели тренування розрахунків зенітних ракетних комплексів 9А33 БМ3 Оса-АКМ.