ГоловнеПолітика

Україна вперше взяла участь у параді до Дня незалежності у Вашингтоні

Українська делегація вперше взяла участь у параді на честь Дня незалежності США у Вашингтоні. Святкування в столиці тривало цілий день і почалося з ходи центральною вулицею міста. Про це повідомив Голос Америки.

У параді, організованому Національною парковою службою США, взяли участь оркестри, військові підрозділи, відомі творчі колективи.

Українська делегація несла попереду великий національний прапор, а також банери із вдячністю Сполученим Штатам за підтримку.

У параді взяли участь представники танцювального колективу Карпатія, дитячої організації Пласт, команда посольства України у США та громадські організації, серед яких були представлені United Help Ukraine та US Ukraine Аctivists.

Святкування Дня незалежності США у Вашингтоні завершив святковий феєрверк на головній алеї столиці. Зазвичай феєрверк у столиці приходять подивитися понад 700 000 людей.

Нагадаємо, 4 липня у США відзначають День незалежності. Свято засноване на згадку про події 1776 року, коли представники 13 колоній, що утворили Сполучені Штати, прийняли історичну Декларацію незалежності — урочисту заяву про самопроголошення незалежності від Англії.

Нагадаємо, на честь американського свята військовий оркестр ЗСУ вперше виконав гімн США.