ГоловнеПолітика

Україна збільшила оборонний імпорт із Туреччини у 30 разів

Україна за перший квартал 2022 року отримала майже у 30 разів більше оборонної продукції з Туреччини, ніж рік тому. Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані Асамблеї експортерів Туреччини.

Так, за цей період Туреччина експортувала в Україну оборонну продукцію на суму 59,1 млн доларів, порівняно з 1,9 млн доларів у першому кварталі 2021 року. При цьому галузева асоціація безпосередньо не ідентифікувала обладнання.

Вказано, що за останні роки Україна закупила понад 20 ударних безпілотників Bayraktar TB2 у турецької компанії Baykar Makina та замовила ще 16 наприкінці січня. Ця партія була доставлена ​​на початку березня.

За даними галузевої асоціації, загальний обсяг оборонного експорту Анкари у першому кварталі зріс на 48,6%, порівняно з минулим роком.

У 2021 році Туреччина експортувала оборонну продукцію на 3,224 млрд доларів, що на 41,5%, ніж у 2020 році.

Нагадаємо, у Туреччині хочуть встановлювати українські двигуни на всі бойові дрони. Технологія авіаційної промисловості України – на найвищому рівні, на рівні світових стандартів, вважає гендиректор компанії Baykar Makina Халюк Байрактар.