ГоловнеЕкономіка

Україні вистачить вугілля та газу на опалювальний сезон – Шмигаль

В Україні понад половина опалювального сезону позаду, водночас енергосистема забезпечена достатніми резервами. Про це на засіданні Кабміну заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Понад половина опалювального сезону позаду. Енергосистема працює стабільно, незважаючи на песимістичні, а часом панічні заяви окремих політиків. Запаси вугілля продовжують зростати і вже перевищили минулорічні запаси на цей час. Маємо достатні запаси потужності і на атомних, і на теплових, і на гідроелектростанціях», – сказав Шмигаль.

Він наголосив, що це стосується як вугілля, так і газу.

Також Прем’єр відзначив, що в умовах енергокризи в Європі, «які підживлює Російська Федерація», уряд уважно моніторить ситуацію та швидко реагує на всі виклики, щоб пройти опалювальний сезон спокійно.

Він звернувся до Міністерства енергетики із проханням продовжувати комунікацію з питань осінньо-зимового періоду і стабільності енергосистеми.

Раніше повідомлялося, що з початку опалювального сезону Україна використала третину запасів газу. А в січні цього року відбір газу зі сховищ є нижчим, ніж у грудні, і нижчим, ніж у січні минулого року.

Нагадаємо, наприкінці грудня ЗМІ з посиланням на лист Оператора ГТС України на адресу Прем’єр-міністра повідомляли, що на Україну чекає дефіцит газу навесні.