ГоловнеЕкономіка

Українські аграрії отримали перші «рукави» для зерна

Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) розпочали реалізацію програми з надання фермерам рукавів для зберігання зерна. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Першими такі рукави отримали аграрії Чернігівської області, де через російське вторгнення зерносховища було значно зруйновано.

«Ми провели велику роботу з нашими партнерами та донорами, плануємо отримати приблизно 35 тисяч рукавів для зберігання зерна, що покриє потребу приблизно 7 млн ​​тонн зберігання. Крім того, діятимуть і програми від інших донорів, завдяки яким ми закриємо частину зберігання. Важливо, що велика кількість цих рукавів та техніки є українським виробництвом, що у свою чергу підтримує вітчизняну економіку у цей складний час», — наголосив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич.

Подання заявок та розподіл рукавів здійснюється через Державний аграрний реєстр – цифрову платформу, завдяки якій процес є максимально зручним, прозорим та швидким, зазначають у міністерстві.

Глава офісу Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) в Україні П’єр Вотє наголосив, що проект реалізується у тісній співпраці з Мінагрополітики, і ця співпраця розвиватиметься й надалі.

Раніше повідомлялося, що зерновим коридором експортовано 9 млн тонн зерна.