ГоловнеСоціум

Уряд виділить гранти IT-шникам-початківцям

Кабінет міністрів запустив програму підтримки українців, які хочуть перейти до IT-сектора. Про це йдеться на урядовому порталі.

На їхнє навчання виділятимуться гранти, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Український фонд стартапів викуповуватиме частку у новостворених компаній. Програма спрямована на IT-підприємців-початківців, які мають ідею створення технологічного стартапу та шукають фінансування на стадії створення тестової моделі», — зазначив він.

Він розповів, що гроші можна буде спрямовувати лише на розвиток, найм співробітників, підготовку моделі та первісне фінансування. Бюджет програми – 10 млрд гривень на рік, але пріоритет у фінансуванні буде для тих, хто орієнтований на експорт.

Шмигаль наголосив, що IT-фахівці стали справжнім середнім класом в Україні, тож треба допомогти тим, хто хоче перейти у цей сектор.

«Українці, які бажають здобути кваліфікацію junior developer, графічний дизайнер чи іншу технічну спеціальність, зможуть отримати грант, який можна буде витратити лише на навчання на IT-курсах. Держава виділить фінансування для 60 тисяч українців, які після цього зможуть знайти роботу у цій сфері» , – додав прем’єр.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський закликав інвесторів розвивати нові проекти в Україні.

Також повідомлялося, що через війну Росії в Україні більшість вітчизняних айтішників працюють повноцінно, але понад 60% з них були змушені залишити свій дім і тимчасово переїхати.