ГоловнеПолітика

В ОП закликали Німеччину збільшити постачання зброї

Радник керівника ОП Михайло Подоляк заявив, що Україні потрібна більша кількість сучасної зброї. Київ сподівається на активну участь у цьому питанні канцлера Німеччини Олафа Шольца. Про це він сказав в інтерв’ю газеті Tagesspiegel.

«Німеччина тепер має піти іншим шляхом, зрозуміти, якою є насправді Росія. Це факт, що нам потрібно більше зброї», — зазначив він.

За словами Подоляка, Україні необхідні постачання далекобійної артилерії та реактивних систем залпового вогню, що дозволить ефективно ліквідувати логістичні та матеріально-технічні склади росіян, а також ЗСУ важливим є і збільшення кількості безпілотників.

«Протиповітряні системи, такі як IRIS-T, про готовність постачання яких оголосила Німеччина, для кращого захисту наших міст від нападу з повітряного простору. Нам їх потрібно більше, щоб захистити принаймні Київ, Харків, Дніпро, Миколаїв та Одесу», — заявив Подоляк.

Він також зазначив, що Україні потрібно збільшити кількість бронетехніки, щоб після відступу Росії просуватися вглиб на тих територіях, які контролювали окупанти.

«Чим більше і швидше ми отримаємо важке озброєння, тим швидше зможемо зупинити цю війну», — наголосив радник голови ОП.

Нагадаємо, голова Офісу президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником канцлера ФРН із зовнішньої політики Єнсом Плетнером. Єрмак наголосив на необхідності прискореного отримання Києвом сучасного озброєння та посилення санкційного тиску на Росію.

Раніше у ОП заявили, що Німеччина блокує пакет допомоги Україні від Євросоюзу у розмірі восьми мільярдів євро.