ГоловнеПолітика

В Україну привезуть обладнання для тимчасового зберігання зернових

В Україну завезуть спеціальне обладнання для тимчасового зберігання зернових культур. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Тарас Висоцький під час прес-конференції в Укрінформі.

«У нас є підтвердження від міжнародних партнерів про додаткове ввезення великих мішків, які вміщують по 200 тис. тонн і обладнання для закладання та розвантаження. Приблизно додатково на 10–15 млн тонн зерна. У серпні плануємо почати процедуру розподілу», – сказав Висоцький.

За словами Висоцького, такої кількості обладнання буде достатньо для того, щоб за існуючих темпів експорту зберігати цьогорічний урожай: у мішках зерно можна зберігати протягом 12–17 місяців.

У Міністерстві аграрної політики і продовольства України прогнозують, що у 2022 році врожай зернових культур становитиме приблизно 52 млн тонн і олійних культур – 13–15 млн тонн.

Нагадаємо, у червні Україна на чверть збільшила експорт зернових. Було експортовано 2,17 млн тонн зернових, зернобобових, олійних і продуктів їхньої переробки, що на 470 тис. тонн, або 25%, більше, ніж у травні.

Також повідомлялося, що в липні Україна почала експорт зерна через порти на річці Дунай, яка проходить по кордону з Румунією. І біля гирла річки швидко утворився затор з кораблів.