ГоловнеСоціум

В Уряді сказали, чи вистачить Україні зерна нового врожаю

Цьогорічного врожаю зернових Україні вистачить і для внутрішнього споживання, і для експорту. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі телемарафону.

За його словами, незважаючи на зусилля російських загарбників щодо спалення полів, аграрії продовжують працювати.

«Ми бачимо за показниками того врожаю, який уже зібраний, хоча жнива в активній фазі лише два тижні, що загроз на наступний маркетинговий рік з погляду фізичної доступності базових сільгосппродуктів немає. Ми зберемо достатньо продукції для забезпечення внутрішнього споживання, в тому числі буде залишок для експорту», — сказав Висоцький.

Чиновник зазначив, що вже час думати про осінню посівну, яку слід розпочинати у вересні. Заступник міністра повідомив, що під час весняної посівної кампанії не засіяли 25% площ.

«Швидше за все, ці ж території — окуповані, де йдуть бойові дії — фізично буде складно засіяти. А після звільнення потрібні розмінування, очищення тощо. Але сподіваємось, що ця цифра не збільшиться», — резюмував Висоцький.

Як повідомлялося, за останні кілька днів вигоріло понад 230 гектарів пшениці у Бериславському та Генічеському районах Херсонської області.