ГоловнеСоціум

Вбивати російських окупантів не гріх – голова ПЦУ

Бажати смерті ворогові і вбивати російських загарбників не є гріхом. Про це заявив предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

«Ми не прагнемо смерті тих, хто є нашими сусідами. Але оскільки вони прийшли в наш дім, ми захищаємо свою сім’ю, свою Батьківщину, свою землю. Наші воїни захищають усіх українців. Захищати, вбивати ворога – це не гріх. Ми захищаємо, ми не прагнемо чужого. І той, хто прийшов до нас із мечем, він від того меча й загине», – сказав він в ефірі телемарафону.

Також Епіфаній закликав православних українців і, зокрема, священнослужителів і віруючих Московського патріархату об’єднатися навколо ПЦУ.

«Ми готові прийняти всіх з любов’ю. Ми готові разом надалі будувати Православну церкву України – церкву, яка служить і надалі служитиме інтересам українського народу. Я закликаю всіх православних українців до єднання», – сказав Епіфаній.

Раніше Епіфаній попросив РПЦ забрати тіла російських солдатів.

Нагадаємо, у Волновасі росіяни вбили військового капелана. Ігумен Платон був пострижений у ченці у Свято-Феодосійському монастирі Києва. Служив у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі.