Здоров’я

Вчені розповіли, який овоч здатен за кілька хвилин після вживання знизити рівень цукру у крові на 20%

Селера сприяє нормалізації рівня цукру у крові.

Діабет 2 типу майже не помітний, якщо ви зробите кроки, щоб звести до мінімуму його вплив. Ключем до цих зусиль є стабілізація рівня цукру у крові, який піднімається до небезпечного рівня, якщо його не контролювати. Певні дієтичні рішення рекламувалися за їх здатність знижувати рівень цукру у крові, інформує Ukr.Media.

Згідно з дослідженням, вживання селери може мати помітний вплив на рівень цукру у крові.

Дослідники проаналізували вплив екстракту листя селери на рівень глюкози у крові у літніх людей з предіабетом. Предіабет — це серйозний стан здоров’я, за якого рівень цукру у крові вищий за норму, але ще не настільки високий, щоб його можна було діагностувати як діабет 2 типу.

Дослідження проводилося на медичному факультеті Syiah Kuala University. Це був квазіекспериментальний претест-посттест з контрольною групою. До групи випробовуваних увійшли 16 літніх людей, які старші за 60 років, з предіабетичним станом (шість чоловіків і 10 жінок).

Учасники були випадковим чином розділені на дві групи: контрольна група (приймала плацебо) і група лікування (приймала селеру).

Селера приймалася піддослідними тричі на день (вранці, вдень і ввечері) за 30 хвилин до їжі протягом 12 днів. Автори спостерігали «значне зниження» рівня глюкози у плазмі після приймання їжі, показник якого досяг 19,5 % після лікування у групі, що приймала селеру.

Дослідники дійшли висновку, що селера є «ефективною» щодо зниження рівня глюкози у крові.