Прогрес

Вчені з’ясували, чому деяким людям краще не вимикати звук телефону

У дослідженні брали участь 138 осіб.

Згідно з новим дослідженням вчених з Університету штату Пенсільванія (США), людям, які часто відчувають страх пропустити щось цікаве або важливе (FOMO), краще не відключати звук свого мобільного телефону, тому що це може викликати сильний стрес, інформує Ukr.Media.

Під час дослідження 42% з 138 учасників встановили в телефоні режим тільки вібрації, 8,7% включили беззвучний режим, а інші не стали відключати звук. Перед початком експерименту всі добровольці пройшли опитування, щоб дізнатися, чи є у них FOMO, а також активували додаток Screen Time, що допомагає стежити за часом, який людина проводить перед екраном смартфона.

Результати дослідження показали, що учасники з FOMO, які вимкнули звук на своїх телефонах, довше за інших сиділи в соцмережах, частіше перевіряли повідомлення і відчували сильний стрес і занепокоєння, коли не робили цього.

«Замість того, щоб повністю відключати звук телефону, щоб не відволікатися, людям з високим FOMO краще вибірково відключати повідомлення від додатків», — радить Менці Ляо, один з авторів дослідження.