Men's & Women'sГоловне

Відносини з колегою на роботі: плюси і мінуси службового роману

Імовірність зустріти свою половинку на роботі навіть вища, ніж на сайтах знайомств.

Романи на роботі не особливо вітаються в багатьох компаніях, а в деяких це може принести неприємності аж до звільнення і штрафу. Проте, чимало людей знайомляться і заводять відносини зі співробітниками. А згідно з опитуванням Total Jobs, в 2018 році близько 22% британців, які брали участь в опитуванні, зізналися, що познайомилися зі своїми партнерами на роботі, в той час як зустріли свою половинку онлайн 13% опитаних, а 18% звели спільні друзі. Ми вирішили розібратися в плюсах і мінусах відносин на роботі, інформує Ukr.Media.

Службовий роман: плюси

При всіх мінусах відносин з колегою, давайте звернемо спочатку увагу на плюси такого роману. А вони теж є.

Ви будете намагатися завжди виглядати добре. Ще б пак, адже в офісі ви побачитеся з тим самим, тому охайний зовнішній вигляд, укладання, манікюр і макіяж стануть вашими незамінними супутниками.
Ви полюбите понеділки. У це складно повірити, але дійсно, після розлуки у вихідні ви будете поспішати на роботу, щоб поговорити під час перерви з коханим.
Ви зможете дізнатися багато про коханого в рекордно короткі терміни. Ви зможете швидко вивчити характер, звички, темперамент коханого, а також дізнатися, як він поводиться в стресових ситуаціях. Погодьтеся, в житті поза офісом, на це може піти більше часу.
Ви будете більш ефективним співробітником. Якщо ви працюєте над проєктом спільно, то будете намагатися зробити його якомога якісніше, щоб показати, наскільки ви хороший співробітник. Плюс підтримка, допомога в команді підвищує ефективність.

Відносини на роботі: мінуси

У роману на роботі є і очевидні мінуси.

Вас будуть оточувати інтриги. Як би добре ви не приховували свої відносини, правда рано чи пізно розкриється. Ви станете об’єктом пліток, а можливо і інтриг.
Вам може загрожувати звільнення. Далеко не всі компанії вітають романтичні стосунки на роботі, а деякі навіть прописують в контрактах заборону на особисті відносини між співробітниками. Так що вам може загрожувати не тільки звільнення, але і штраф.
Вам буде складніше пережити розрив. Розрив відносин сам по собі складний, але, коли після розставання будете бачити екс-коханого кожен день на роботі забути його буде складніше. Комусь із вас доведеться звільнятися або як мінімум переводитися в інший відділ.
Ви можете стати менш ефективним співробітником. Якщо ви з вашим коханим не будете фокусуватися на проєкті, а переключите вектор уваги один на одного, то про особисту ефективність на роботі можна забути.