ГоловнеЕкономіка

Виробник молочної продукції Fonterra виходить з російського бізнесу

Новозеландський виробник молочної продукції Fonterra закриє офіс в Москві та виходить з російського бізнесу. Про це йдеться у заяві компанії.

Наприкінці лютого компанія призупинила поставки продукції в РФ.

«Нашим першим кроком після російського вторгнення в Україну було забезпечення безпеки команди в Росії, і нашим пріоритетом у цьому процесі залишається те, щоб наші люди чинили правильні речі.

Ми призупинили відвантаження продукції в Росію, поки оцінювали вплив економічних санкцій та обговорювали наші довгострокові плани з нашими клієнтами та партнером зі спільного підприємства», — заявив генеральний директор компанії Майлз Харрелл.

«Після ретельного розгляду впливу на наших співробітників і наших довгострокових планів щодо російського ринку ми зараз закриємо наш офіс у Москві, перерозподіливши персонал, де це можливо, і вийдемо з нашого спільного підприємства Unifood.

Fonterra експортує до Росії невелику кількість продукції, в першу чергу вершкове масло, що становить близько 1% нашого річного експорту», — додали в Fonterra.

«З огляду на нинішній високий попит на новозеландські молочні продукти, ми впевнені в нашій здатності перерозподілити цей продукт на інші ринки», — зазначив Херрелл.

Нова Зеландія експортувала масло в Росію більше 40 років. Fonterra увійшла до спільного підприємства Unifood у грудні 2018 року.