ГоловнеЗдоров’я

Як гіпертонікам поставити ліжко в кімнаті, щоб зранку прокидатися з нормальним тиском

Цей лайфхак допоможе впоратися з високим тиском.

Якщо людина спить менше, ніж належить, то організм швидко виснажується. Все починається зі звичайної втоми, апатії, перепадів настрою. Потім можуть з’явитися головні болі, проблеми з харчуванням, тому що, чим менше ми спимо, тим більше їмо. Крім того, можуть загостритися хронічні хвороби, які вдалося взяти під контроль, інформує Ukr.Media.

Важливо не тільки скільки ми спимо, але і як ми спимо. За словами сомнологів, найбільш фізіологічна поза — це на спині або на боці. Остання, до речі, може допомогти гіпертонікам. Вчені з’ясували, що якщо людина, яка страждає від підвищеного тиску, буде спати на боці, то він буде знижуватися. Правда, доведеться дотримати ще одну невелику умову.

За словами дослідників, треба поставити ліжко в кімнаті так, щоб ви спали головою на південь, а ногами — на північ. Цей лайфхак допоможе впоратися з високим тиском.

Вченим давно відомо, що багато тварин рухаються з півночі на південь, саме в цьому положенні вони їдять і відпочивають. Нещодавно своїм спостереженням поділилися і фермери: виявляється, корови шикуються тільки в такому напрямку, перш ніж почати кудись рухатися.

Чому так? Поки немає точної відповіді. Вчені припускають, що на них якимось чином впливає електромагнітне поле Землі. Людина, безсумнівно, сильно відрізняється від тієї ж домашньої корови. Але попри мільйони років еволюції, наша ДНК зберігає пам’ять про те, як жили наші предки. І навіть якщо сьогодні ви їздите на машині і користуєтеся комп’ютером, якась частина організму все одно вважає, що ви бігаєте по савані. Відповідно, просить дотримуватися тих «стародавніх» правил.

Через три місяці ті, хто спав з орієнтацією північ-південь, мали нижчий артеріальний тиск, кращу якість сну та довший сон загалом. В результаті дослідники дійшли висновку, що сон відповідно до електромагнітного поля Землі може поліпшити показники здоров’я людини, — кажуть експерти-сомнологи з sleep Foundation.

Як спати не можна

Якщо ми говоримо про позу, в якій людина занурюється в сон, то в цьому випадку найгіршим варіантом буде лягти на живіт. Як пояснили лікарі-неврологи, в такій позі в спині ущемляються нерви. Тому в цьому положенні не варто довго лежати і засипати.

Ще одна важлива деталь: вам не варто спати на спині, якщо ви страждаєте від апное — короткочасних зупинок дихання уві сні. Зазвичай, вона відбувається на невеликий проміжок часу — від 2 до 60 секунд. Під час зупинки дихання в крові знижується концентрація кисню і зростає рівень вуглекислого газу.

Дана стаття носить виключно інформаційний характер. Перед використанням даних, наданих вище, проконсультуйтеся з сертифікованим фахівцем. Редакція не гарантує будь-які результати і не несе ніякої відповідальності за шкоду або інші наслідки, які можуть виникнути внаслідок використання відомостей, наданих вище.