Соціум

Як продовжити життя пральній машинці: правила догляду

Корисні поради з використання пралки.

Щоб пральна машина працювала з максимальною віддачею, потрібно регулярно чистити її від бруду, пилу і агресивних пральних порошків. Проводити очистку можна за допомогою простих домашніх засобів, інформує Ukr.Media.

Суміш соди і оцту допоможе позбутися від мильних і вапняних плям і розводів. До того ж це профілактика розвитку цвілі і розмноження шкідливих бактерій.

Обробити внутрішню частину пральної машини

Насамперед приготуйте спеціальний миючий розчин. Змішайте воду з содовим порошком до стану пасти. Потім влийте оцет в барабан пральної машини і поставте на прання при високій температурі. Після закінчення циклу протріть чистою ганчіркою внутрішню частину барабана.

Чистимо дверцята і гумку барабана

Чисті дверцята і гумка є запорукою якісної роботи пральної техніки. Слід ретельно протирати навіть в найбільш важкодоступних місцях, гумку при цьому можна відтягувати. Якщо ви помітите цвілеві нарости на гумці, протріть пошкоджені місця оцтом або відбілюючим засобом. В кінці обполосніть деталь чистою водою.

Щоб цвіль не з’явилася зовсім, просто не закривайте двері машини після прання. Так не утворюється конденсат, і гумка добре провітриться.

Промийте лоток пральної машини

У лотку для миючих засобів можуть утворитися цвіль і бруд. Річ у тім, що машина може не використовувати весь порошок, а він, у свою чергу, намокає і застигає.

Щоб промити лоток, дістаньте його з машини і замочіть в гарячій воді з додаванням соди. Потім старою зубною щіткою прочистіть у вузьких місцях. Обов’язково протріть лоток з усіх боків.

Очистить фільтр

Ця деталь оберігає техніку від засмічень, що продовжує життя пральній машині. Фільтр зазвичай розташовується в нижній правій частині. Його потрібно мити раз на пів року. Якщо цього не робити, машина буде погано зливати воду і відмивати речі.

Спочатку слід викрутити фільтр з машини. Не забудьте підкласти ганчірку під машину, оскільки, коли ви дістанете деталь, можливо, з пральної машини виллється залишок води. Добре протріть фільтр, видаліть бруд, пил або волосся. Потім вставте деталь назад.