ГоловнеЗдоров’я

Як швидко зігрітися і не захворіти, якщо промокли ноги

П’ять дієвих способів.

Зі зниженням температури за вікном слідом приходять проливні дощі. Крокуючи по мокрому асфальту і стрибаючи через калюжі, у багатьох залишається надія, що ноги залишаться сухими. Однак дощі буває складно передбачити, і в цьому випадку легко залишитися в невідповідному взутті в мокру погоду. Дізнайтеся, як швидко зігрітися і не захворіти, якщо промокли ноги, інформує Ukr.Media.

У період зміни сезонів і проливних дощів легко опинитися в невідповідному взутті — на тонкій підошві або з текстильними вставками. В такому випадку ноги швидко промокають, а слідом за цим приходять зниження захисних функцій організму і застуда. Однак цих негативних наслідків можна уникнути, якщо пам’ятати про деякі рекомендації.

Мати змінне взуття

На випадок, якщо промокнуть ноги, важливо мати з собою запасне взуття. Промоклу пару слід швидко замінити сухою, поки ноги не замерзли. У разі, якщо ви перебуваєте десь в дорозі і змінити взуття у вас немає можливості, підійдуть сухі шкарпетки і целофанові пакети. Мокрі шкарпетки потрібно відразу ж зняти, надіти сухі, а поверх них — пакети. Після цього взути мокре взуття. Таким чином ноги будуть захищені від води і залишаться в теплі. Звичайно ж, завжди потрібно мати при собі комплект шкарпеток і пакетів.

Прийняти гарячу ванну

Якщо промокли і промерзли ноги, по приходу додому допоможе швидко зігрітися і не захворіти гаряча ванна. Спершу потрібно попарити ноги, а після цього набрати повну ванну дуже теплої води, додати в неї відвар цілющих трав і зануритися. Проводити процедуру слід протягом двадцяти хвилин.

Масаж для стоп

Повернути ногам тепло і не захворіти допоможе масаж для стоп. А щоб процедура принесла ще кращий ефект, слід використовувати мазь з зігріваючими властивостями. Після того, як масаж був виконаний, слід надіти теплі шкарпетки і полежати під ковдрою хвилин двадцять.

Гаряче пиття

Швидко зігріти організм зсередини допоможе гарячий чай. Він принесе користь і не дасть захворіти, якщо додати в нього лимон, імбир або мед.

Відпочинок під ковдрою

Після того, як організм отримав стрес і переохолодження, важливо дати йому повністю відновитися. Для цього слід прийняти горизонтальне положення і сховатися під теплою ковдрою. Це допоможе швидко зігрітися, а сон дасть можливість відновити втрачені сили.

Слід зауважити, що дані рекомендації не є альтернативою походу до лікаря, якщо ви відчуваєте у себе симптоми нездужання.