ГоловнеСоціум

Яке тренування вдома допоможе вам полегшити симптоми мігрені без ліків

Його не слід недооцінювати.

Хоча може бути важко зрозуміти, чим мігрень відрізняється від звичайного головного болю, вона має унікальні характеристики, які відрізняють її. Мігрень в першу чергу викликана неврологічною проблемою і відчувається як пульсація на одній стороні голови. Вони зазвичай супроводжуються нудотою і великою чутливістю до світла і звуку, інформує Ukr.Media.

Ніхто точно не знає, як розвивається мігрень через неврологічні проблеми. Однак існують методи лікування, які можуть допомогти впоратися з симптомами, в першу чергу за допомогою ліків. За даними Американської академії сімейних лікарів (AAFP), ацетамінофен та інші протизапальні препарати є першим вибором при мігрені легкого та середнього ступеня тяжкості.

Показано, що серцево-судинні вправи, такі як біг, плавання та їзда на велосипеді, зменшують симптоми мігрені. Але пілатес також може бути природним варіантом допомоги людям з мігренню, хоча необхідно провести додаткові дослідження.

Що таке пілатес?

Пілатес — це форма вправ, яка може поліпшити гнучкість, силу і рельєфність м’язів, пояснює Клівлендська клініка. Її створив німець на ім’я Джозеф Пілатес. Спочатку він мав намір допомогти пораненим солдатам і танцюристам, і вважав, що фітнес повинен включати психічний аспект, подібний до йоги. Пілатес приділяє велику увагу силі ядра та медитативному стану.

Хоча для пілатесу можна використовувати спеціальне обладнання, його також можна легко виконувати, використовуючи лише килимок для підлоги, що робить його чудовим варіантом для тих, хто хоче покращити гнучкість і силу, не відчуваючи себе перевантаженим.

Пілатес може покращити поставу та зменшити біль у спині (і це важливо при мігрені)

Пілатес покращує міцність і гнучкість ядра, що, своєю чергою, також може допомогти зменшити хронічний біль у шиї та спині. Чому це важливо?

Тому що, хоча головні болі при мігрені в основному викликані неврологічними проблемами, у багатьох людей, які страждають від болю в спині і шиї, мігрені посилюються. Один огляд у журналі головного болю підтвердив, що біль у попереку більш послідовно передбачає, якщо хтось відчуває мігрень та головний біль напруги.

Насправді біль у попереку може бути викликана слабким кором, з яким може допомогти пілатес.

Більш високий кров’яний тиск також може погіршити симптоми мігрені, а його зниження може зменшити симптоми мігрені (згідно з дослідженням 2020 року). Вправи в цілому знижують артеріальний тиск, включаючи пілатес. Один сеанс пілатесу може знизити артеріальний тиск на 5-8 мм рт. ст. (міліметр ртутного стовпа) через 60 хвилин після закінчення сеансу.