Здоров’я

Які горіхи їсти, щоб перестати ходити по лікарях

Такі крихітні, а можуть значно допомогти вашому здоров’ю!

Горіхи є не тільки смачними (вони можуть урізноманітнити практично будь-яку страву), але і корисними. Є безліч видів горіхів. Але популярними в здоровому харчуванні є пекани і волоські горіхи. І не даремно! Коли ви дізнаєтеся про їх переваги, вам захочеться їх теж почати їсти, інформує Ukr.Media.

Користь пеканів

Порівняно з іншими горіхами пекан особливо багатий антиоксидантами. Харчування з високим вмістом антиоксидантів може допомогти запобігти хронічним захворюванням, таким як онкологія і хвороби серця. Воно також запобігає і відновлює клітинні пошкодження, які можуть привести до ознак старіння.

Більш того, дослідження Journal of Nutrition показало, що щоденна порція горіхів пекан може творити чудеса в зниженні рівня холестерину. Що в кінцевому підсумку може допомогти запобігти серцевим захворюванням.

Користь волоських горіхів

Ці рослинні продукти є хорошим джерелом альфа-ліноленової кислоти — одного з виду поліненасичених жирів омега-3. Жири омега-3 пов’язані з більш низьким ризиком серцевих захворювань і зниженням когнітивних функцій. Це робить волоські горіхи відмінним вибором для здоров’я серця і мозку.

Звичайно, якщо ви будете їсти їх 5 разів на тиждень, це автоматично не призведе до додаткових 10 років життя, це може допомогти вам прожити довше. Саме так вважають дослідники з Гарвардського університету. Як довго? Приблизно 1,3 року на додаток до зниження ризику смерті від будь-якої причини на 14%.

Що краще: пекан або волоський горіх?

Головна перевага волоських — це Омега-3. Жирні кислоти Омега-3 в принципі важче знайти в рослинній їжі (вони найбільш відомі в жирній рибі, такий як скумбрія, лосось і оселедець).

Пекани мають відносно менше вуглеводів і більше клітковини, ніж інші горіхи, тому вони можуть бути особливо гарним вибором для тих, хто потребує контролю цукру в крові.