ГоловнеСоціум

Які речі не можна купувати уживаними, щоб не пошкодувати про покупку

Краще сходити до магазину.

В наш час інтернетом користуються всі. Там багато хто не тільки спілкується і шукає інформацію для роботи або навчання, а й покупки здійснює, інформує Ukr.Media.

Якщо використовуються для цього спеціальні магазини, то проблем зазвичай не виникає. А ось сказати теж саме про майданчики, де оголошення розміщують приватні особи, не можна.

Річ у тім, що є товари, які з рук не варто купувати, оскільки про це доведеться пошкодувати. Прикладів таких привести можна кілька.

Косметика

Слід згадати про те, що вона обміну і поверненню не підлягає, а також задуматися, з якої причини так заведено. Пояснити це можна тим, що косметика є засобом особистої гігієни, в яку потрапляють бактерії з шкіри того, хто нею користувався.

Якщо купити те, що було у вживанні, наприклад, пудру або тіні, то можна не дивуватися тому, що після їх використання з’являться прищі або інші висипання.

Харчові продукти

В Інтернеті можна побачити оголошення про продаж домашніх чебуреків, тортів і тістечок власного виробництва. Вони можуть бути привабливими за ціною, зразки виробів можуть виглядати апетитно.

Але варто пам’ятати, що кулінари, які працюють на дому, часто не дотримуються санітарних норм. Та й перевірити якість продуктів, які використовуються в процесі роботи, не вийде ніяк.

М’які меблі

Вживані коштують набагато дешевше, ніж нові. Але не варто спокушатися і гнатися за низькою ціною. На диванах, кріслах і пуфах накопичується не тільки пил. На їх тканині є мікроби, можуть бути таргани і блохи.

Купуючи щось подібне, можна поставити під загрозу своє здоров’я.

Одяг та взуття

Ці речі найчастіше купують з рук, але краще не вдаватися до подібної практики. Всі ставляться до речей по-своєму, можуть не випирати плями, які відразу помітити не вдасться.

А ось взуття не варто брати з рук з тієї причини, що ніхто не може гарантувати, що його носила людина, у якого немає грибка або іншої інфекції.

Не варто економити на цих речах, купуючи їх з рук. Таке купувати найкраще в магазині, щоб потім не шкодувати.