ГоловнеЕкономіка

Зеленський: Експортовано перший мільйон тонн зерна

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні торкнувся важливої ​​теми експорту зерна з України: експортовано перший з 24 лютого мільйон тонн агропродукції.

«Близько місяця працює експортна зернова ініціатива, і за цей час із трьох наших морських портів – Чорноморська, Одеси та Південного – експортували перший з 24 лютого мільйон тонн агропродукції. Українське зерно і сам факт того, що запрацював наш напрямок постачання на світовий продовольчий ринок, дозволяють не допускати хаосу на ринку, знімають гостроту продовольчої кризи, не допускають катастрофічного дефіциту», – сказав президент.

Зеленський зазначив, що Україна була, є та буде серед гарантів світової продовольчої безпеки.

«Цей експорт не лише підтримує міжнародну суб’єктність України, а й дає робочі місця для наших громадян – сотні тисяч робочих місць, дає доходи для українських компаній та державного бюджету і, що дуже важливо, дає кошти для посівної наступного року. Це справді важливий результат для України, Чорноморського регіону та всього світу. І я вдячний усім, хто приєднався до цієї роботи. І наголошую, що це повна відповідальність партнерів — не допускати будь-яких російських провокацій та зриву експорту», — наголосив президент України.