ГоловнеПолітика

Зеленський: Ключове завдання – Маріуполь

Гуманітарний вантаж має прибути до Маріуполя за дві години. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

«Сьогодні ключове завдання – Маріуполь. Наш гуманітарний вантаж, наша колона за дві години від Маріуполя. Всього лише 80 км (залишилося – ред.)», – заявив Зеленський.

За його словами, зараз час робиться все, щоб подолати опір окупантів.

«Вони блокують (роботу – ред.) навіть священиків православної церкви, які супроводжують цей вантаж, їжу, воду, медикаменти. 100 тонн найнеобхіднішого Україна відправила своїм громадянам», – сказав президент.

Він додав, що було зроблено всі дипломатичні зусилля, щоб цей вантаж доїхав: «Побачимо, чи здатні в Москві почути. Ми розуміємо, що всім українцям зараз дуже важко. Усім 40 мільйонам українців. Але ми переможемо. І це на 100%».

Зеленський також додав, що наразі вдалося вивезти майже 125 тисяч громадян з районів бойових дій на безпечну територію гуманітарними коридорами.

Нагадаємо, російські війська, озброївши місто Маріуполь на Донеччині, спровокували в ньому найстрашнішу гуманітарну катастрофу на планеті.