ГоловнеПолітика

Зеленський розповів про міжнародну підтримку України

Президент України Володимир Зеленський заявив про існування глобальної коаліції, яка протистоїть російській агресії, і пояснив, чому РФ не має майбутнього. Про це глава держави розповів у своєму традиційному вечірньому відеозверненні.

Він зазначив, що Україна отримує різну підтримку багатьох країн.

«Це підтримка зброєю, фінансами, необхідними товарами, політична підтримка безпосередньо», — сказав він.

Водночас, як зазначив він, проти Росії вже запроваджено такі санкції, які «забрали у неї майбутнє».

Український лідер нагадав про прискорений рух України до Європейського Союзу та ще один важливий крок на цьому шляху — отримання та заповнення спеціального опитувальника, який надавали кожній державі перед тим, як вони набували статусу кандидата в члени ЄС.

«Ми створюємо необхідну базу для відновлення України. Це міжнародні домовленості різного рівня, це створення спеціальних фондів для відновлення нашої держави. Вже зараз, коли Росія ще намагається захопити нашу територію, ми демонструємо, що надамо вільній Україні більше можливостей для розвитку, ніж Росія може дати не лише окупованій частині нашої території, а й своїй власній території, своїй власній державі», — запевнив президент.

Нагадаємо, Велика Британія відправляє танки Challenger 2 до Польщі для заміни танків Т-72, ​​які Варшава передасть Києву.

Також ЗМІ повідомили, що Словенія передасть Україні 54 танки М-84. Натомість вона отримає від Німеччини бойові машини піхоти Marder та колісні бронемашини Fuchs.