ГоловнеПолітика

Зеленський розповів про трикутник Україна-Польща-Велика Британія

У політичному трикутнику Україна-Польща-Велика Британія вже обговорюються деталі майбутніх гарантій безпеки для України та регіону. Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час спілкування зі студентською спільнотою провідних університетів Великої Британії.

Говорячи про союз між Києвом, Лондоном і Варшавою, та їхній спільний внесок у європейську безпеку, Зеленський зазначив, що в ситуації війни деякі партнерства та діалоги вибудовуються самі собою.

«Цей трикутник побудувався сам собою. Ми дуже близькі. Окрім історії, є сьогодні сучасність, у якій із самого початку, з першого дня, у нас була, якщо можна так сказати, така безпеково-політична хімія між лідерами трьох держав… З першого дня збудовані наші відносини були на сильній підтримці», — сказав він.

Український лідер додав, що українська армія довіряє Великій Британії.

«Коли ми говоримо, що сьогодні є така платформа відносин, це говорить уже не про просто відносини. Тому що ми боремося, нам допомагають. Отже, коли ми переможемо, а ми точно переможемо, ми вважатимемо, що ця перемога спільна. І ті , хто був на цьому шляху, і будуватимуть, я впевнений, масштабні майбутні проекти. У цьому трикутнику ми вже говоримо про деталі майбутніх гарантій безпеки для України та регіону», — сказав Зеленський.

Нагадаємо, міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес прибув до Києва та зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський візьме участь у зустрічі глав держав та урядів НАТО, яка відбудеться Мадриді 28-30 червня.