ГоловнеПолітика

Зеленський та Столтенберг обговорили саміт НАТО

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Про це повідомляє прес-служба українського лідера у четвер, 10 лютого.

«Президент та генеральний секретар обговорили модальності участі України в Мадридському саміті НАТО у червні поточного року та його очікувані результати», – йдеться у повідомленні.

Також зазначено, що співрозмовники обмінялися актуальною інформацією щодо дипломатичних заходів, які вживає Україна та НАТО у відповідь на загрози з боку Росії.

Зеленський подякував за консолідовану позицію країн-членів НАТО щодо необхідності негайної деескалації ситуації з боку РФ.

«Він високо оцінив незмінну прихильність Альянсу до політики «відчинених дверей», а також принципову підтримку права всіх країн вільно обирати союзи у сфері безпеки та визначати свій зовнішньополітичний курс», – зазначили на Банковій.

Нагадаємо, кілька днів тому президент Польщі Анджей Дуда запропонував провести переговори НАТО — Україна. Альянс має показати, що Україна та Грузія не кинуті напризволяще, вважає польський лідер.

Столтенберг підтримав ідею запросити Україну і Грузію на саміт НАТО.