ГоловнеПолітика

Зеленський виступить на Мюнхенській конференції

Президент Володимир Зеленський особисто виступить на Мюнхенській конференції з безпеки 19 лютого. Про це сказано на порядку денному та графіку конференції.

Виступ Зеленського призначено на 16:30 — 17:00 (за Києвом — ред.). Після заяви Зеленського планується провести відкриту дискусію аудиторії із президентом. Модератором діалогу буде журналіст бюро CNN у Лондоні Крістіан Аманпур.

Насамперед в Офісі президента говорили, що Зеленський ухвалить рішення про візит до Мюнхена з огляду на ситуацію з безпекою в Україні.

Зазначимо, що 58 конференція почнеться 18 лютого в готелі Bayerischer Hof. Через пандемію організатори знизили фізичну присутність журналістів та другорядних членів міжнародних делегацій. Міжнародні журналісти кажуть, що представники країн G7 мають намір провести зустріч через ризик повномасштабного вторгнення Росії до України, а також обговорити формат санкцій проти Росії.

Раніше ЗМІ повідомляли, що віце-президент США зустрінеться із Зеленським у Мюнхені. Зустріч Камали Харріс з українським лідером відбудеться «у вирішальний момент, коли Білий дім намагається запобігти вторгненню РФ в Україну», пише The Hill.

Водночас Росія не братиме участі у Мюнхенській конференції. Президент Росії Володимир Путін не візьме участі у Мюнхенській конференції ні очно, ані за допомогою відеозв’язку.