ГоловнеПолітика

Зеленський закликав Швейцарію блокувати активи росіян, що зберігаються в її банках

Президент України Володимир Зеленський у дистанційному зверненні до парламентарів Швейцарії закликав країну блокувати активи впливових росіян, що зберігаються у її банках, а швейцарський бізнес — виходити з РФ. Про це повідомляє «Європейська правда».

«Так само як мені хотілося б, щоб українці жили як швейцарці, так само хочу, щоб ви стали як українці в боротьбі проти зла. Щоб не було питання про ваші банки, де зберігаються гроші всіх тих, хто розв’язав цю війну. Це болісно, це неприємно, але це також боротьба проти зла — щоб було повне замороження активів цих людей, їхніх рахунків. Це потрібно і ви це можете», — наголосив Зеленський.

Президент додав, що очікує принципової позиції і від бізнесу, нагадавши, що, наприклад, велетенська компанія Nestle не збирається залишати російський ринок.

«Ми зараз маємо шанс показати будь якому агресору у світі що війна зруйнує не жертву, а тому хто з нею прийшов», — підкреслив Володимир Зеленський.

За інформацією ЗМІ, у банках Швейцарії зберігається до 213 мільярдів доларів російського капіталу і санкції щодо Росії дають рідкісну можливість дізнатися про ці активи.

Президент Швейцарії Ігнаціо Кассіс раніше заявив, що країна готова на певні економічні втрати через свою позицію щодо війни Путіна.