ГоловнеСоціум

Зеленський запропонував механізм для страхування світу від голоду

Президент Володимир Зеленський на Всесвітньому економічному форумі у Давосі у понеділок, 23 травня, запропонував створити організацію країн-експортерів продовольства, щоб застрахувати світ від голоду у майбутньому.

«Будь-яке реагування на масовий голод запізнилося вже за визначенням: голод потрібно зупиняти лише превентивно, коли він ще не почався. Але зараз світ не має такого інструменту», – заявив Зеленський.

Тому, за його словами, Україна пропонує створити організацію країн-експортерів продовольства. Раніше міністр агрополітики Микола Сольський на зустрічі міністрів G7 закликав до створення впливової організації країн-експортерів зернових, яка реагуватиме на світові виклики на ринку.

Зеленський додав, що світові варто мати страхування від голоду, і Україна готова надати майданчик для роботи такої організації.

Крім того, у своєму виступі Зеленський наголосив, що російська війна проти України показала, що «допомога державі, на яку напали, тим цінніша, чим швидше її надають».

«Зброя, фінанси, політична підтримка, санкції – якби ми отримали їх 100% потреби в лютому, результатом були б десятки тисяч збережених життів. Ось чому Україні потрібна вся зброя, яку ми просимо, а не тільки та, яку нам надають. Ось чому нам потрібні фінанси – щонайменше 5 млрд дол., і весь обсяг коштів, необхідних для відновлення», – наголосив президент.

Саме тому Україна створила Фонд відновлення Ukraine24, і Зеленський закликав усіх партнерів приєднатися до відновлення України.

Нагадаємо, Зеленський у Давосі також запропонував створити міжнародну службу 911, яка зможе протягом 24 годин надати достатню підтримку будь-якій країні, яка зазнала військового нападу, стихійного лиха чи пандемії.