ГоловнеПолітика

Зеленський запропонував створити «фінансовий Рамштайн»

Президент Володимир Зеленський запропонував міжнародній спільноті створити формат економічної підтримки України, яка страждає від агресії Росії, за прикладом так званого формату Рамштайн. Про це він заявив у середу, 12 жовтня, під час міжнародного круглого столу, організованого у рамках осінніх зборів МВФ та Світового банку.

«Я вважаю, що було б корисно створити координаційний формат для фінансової підтримки України, подібний до того, який був створений у Рамштайні для підтримки оборонної сфери», — заявив Зеленський.

Він розповів, що вже обговорив важливість координації фінансової допомоги із головою Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою.

«Було б добре створити постійну робочу групу, яка надаватиме фінансову підтримку Україні та активно працюватиме на різних рівнях — на рівні міжнародних союзників та конкретних країн, які беруть участь у наданні допомоги», — зазначив Зеленський.

Як відомо, формат Рамштайну є міжнародною конференцією союзників України. У ній беруть участь понад 50 країн НАТО та Євросоюзу, а також країни Африки та Азії. У день зустрічі вони зазвичай анонсують постачання озброєння для українських військових.

Як повідомлялося, у Бельгії відбулося засідання Рамштайн-6. Контактна група заявила, що продовжуватиме підвищувати оборонні можливості України у її боротьбі з російською агресією. За підсумками зустрічі США заявили про намір створити в Україні ешелоновану систему ППО.