ГоловнеСвіт

Авіакомпанії рф почали скасовувати рейси країною через проблеми з держфінансування

Російські авіакомпанії почали скасовувати рейси країною через скорочення державної підтримки. 2023 року дотації на регіональні польоти урізали з 9 млрд до 7,5 млрд рублів.

Про це пише ЦТС з посиланням на Black Sea News.

Зазначається, що причина у дефіциті бюджету.

Найбільша кількість маршрутів, що не потрапили в держпрограму, пролягають в Омській і Тюменській областях, Татарстані, Санкт-Петербурзі, Дагестані і Північній Осетії.

Перевізники вже почали скасовувати заплановані рейси. Так скасовано польотні програми маршрутами Кемерово-Чита і Нижній Новгород — Петрозаводськ. Від двох щотижневих польотів із Санкт-Петербурга до Тобольська відмовилася авіакомпанія «росія».

У 2023 році урізання програми відбулося у зв’язку із секвестуванням видатків держбюджету. Мінтрансу загалом доручили скоротити витрати на 5%.

Влада регіонів тепер у складному становищі — з одного боку, їм обіцяють федеральну підтримку і під це вимагають розвитку місцевої аеропортової та аеровокзальної інфраструктури під майбутні рейси, а з іншого скорочують фінансування.

У середині квітня російське Міністерство транспорту попередило про можливе зростання вартості авіаквитків на внутрішні рейси на 15-30% через зниження субсидування перевезень у літньому сезоні 2023 року.

Літній сезон в авіації діє з кінця березня до кінця жовтня. Минулого року для покриття витрат під час виконання внутрішніх перевезень у цей період авіакомпанії отримали від держави 100 млрд рублів.

Гроші виділили на тлі санкційних обмежень, запроваджених після вторгнення росії до України.