ГоловнеЕкономіка

Авіакомпанія Ryanair купує у Boeing 300 літаків 737 MAX 10

Ірландська авіакомпанія Ryanair повідомила про багатомільярдну угоду на придбання 300 літаків Boeing після 18-місячної публічної ворожнечі через ціни. Про це повідомляє Reuters.

Європейський лоукостер вирішив придбати 150 літаків Boeing 737 MAX 10 з опціоном ще на 150. Вартість угоди — 40 мільярдів доларів за прейскурантними цінами, хоча експерти відзначають, що типові знижки становлять понад 50%.

Як заявили у Ryanair, замовлення дозволить компанії майже подвоїти свій трафік до 300 мільйонів пасажирів на рік до березня 2034 року з 168 мільйонів, перевезених до кінця березня цього року. Авіакомпанія планує перевозити 225 мільйонів пасажирів на рік до 2026 року.

Як пише Reuters, угода дає поштовх для розвитку Boeing 737 MAX, серії бестселерів, поставки яких були пригнічені дворічною кризою щодо безпеки і перебоями після COVID-19. Угода також знаменує собою довгоочікуване перемир’я між Boeing і Ryanair, генеральний директор якої Майкл О’Лірі минулого року перервав переговори і розкритикував Boeing з приводу цін і затримок з поставкою раніше замовлених літаків..

Зазначається, що Ryanair використовує виключно літаки Boeing 737 для свого магістрального флоту і є одним з найбільших клієнтів Boeing з більш ніж 600 літаками у своєму флоті або під замовлення.

Раніше повідомлялося, що Ryanair наймає українських пілотів і бортпровідників.

Нагадаємо, Boeing ліквідує свою дочірню компанію в Білорусі.