ГоловнеЕкономіка

Azerbaijan Airlines визначилась з оновленням флоту до 2030 року: будуть закуплені Airbus та Boeing

Флот авіакомпанії для польотів на короткі та середні відстані поповнять 12 Airbus A320neo та A321neo, далекомагістральний флот оновлять 8 Boeing 787-8 Dreamliner.

Азербайджанська державна авіакомпанія AZAL (Azerbaijan Airlines) визначилась із оновленням флоту на найближче десятиліття. Вона не розглядала закупівлю авіалайнерів у росії, а віддала перевагу вже перевіреним в країні європейським авіалайнерам Airbus та американським Boeing. Про це пише Аvianews.

AZAL підписала контракти з обома західними виробниками на постачання 20 нових літаків із заводу.

Флот азербайджанської авіакомпанії для польотів на короткі та середні відстані поповнять 12 авіалайнерів Airbus A320neo та A321neo. Це вузькофюзеляжні авіалайнери з оновленими двигунами. Вони дозволяють зменшити витрати палива на 20% порівняно з літаками попереднього покоління.

Далекомагістральний флот азербайджанський авіаперевізник оновить вісьмома Boeing 787-8 Dreamliner. П’ять бортів прилетять до Азербайджану до 2030 року, решта три — після 2030 року.

«Надефективні лайнери дозволять авіакомпанії розширити свою маршрутну мережу та можливості для залучення туристів до країни», — прокоментували в AZAL угоду з Boeing.

Американські літаки дозволять AZAL не лише зменшити витрати на паливо за рахунок більшої економічності, а й зменшать витрати на обслуговування флоту.

Зараз далекомагістральний парк азербайджанської авіакомпанії дуже різношерстий і включає чотири типи авіалайнерів: Boeing 757-200, Boeing 767-300ER, Boeing 787-8, Airbus A340-500.

Виведення з флоту старих літаків та заміна їх на нові Boeing 787-8 призведе до зниження витрат за рахунок уніфікації парку.