ГоловнеСвіт

Болгарія допускає зіткнення Росії й НАТО в Чорному морі

Дії країни-агресора Росії можуть спричинити зіткнення з НАТО в Чорному морі, оскільки перша постійно намагається розширити зону свого контролю. Про це заявив міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев, повідомляє місцеве видання Novinite в п’ятницю, 18 серпня.

«Ми не можемо виключити зіткнення між НАТО та Росією в Чорному морі, але прагнемо уникнути ескалації. Однак це залежить від дій Росії. Росія постійно провокує НАТО, зокрема розширюючи зону свого контролю», — зауважив болгарський урядовець.

За його словами, закінчення війни залежить від України, а головна умова для цього — повне відновлення її територіальної цілісності.

Тагарев також додав, що не сприймає серйозно заяви колишнього президента США Дональда Трампа про те, що той нібито зможе зупинити війну за 24 години.

Як ми вже писали, Стіан Єнссен заявив, що Україна може вступити до НАТО в обмін на території, які захопила Росія, і назвав це «можливим рішенням».

У відповідь в МЗС назвали абсолютно неприйнятними розмови про вступ України в НАТО в обмін на відмову від частини територій.