ГоловнеСвіт

Болгарія відправить близько 60 військових для навчання ЗСУ

Близько 60 військовослужбовців Болгарії будуть відправлені в країни Євросоюзу для навчання українських військових в рамках тренувальної місії військової допомоги Україні. Таке рішення ухвалив тимчасовий уряд країни в середу.

«Участь болгарських військовослужбовців у тренувальній місії буде зрозумілим знаком підтримки нашої країни спільної безпекової та оборонної політики і, зокрема, місії військової допомоги Україні», – наводить повідомлення уряду видання Focus.

Зазначається, що одного болгарського штабного офіцера буде відряджено до ланки планування і проведення військових місій та операцій ЄС у Бельгію.

Не більш як п’ять офіцерів і сержантів відрядять до багатонаціонального командування ЄС для загальновійськового навчання у Польщу чи Німеччину, до 50 військових будуть відряджені для навчання використання озброєння і техніки на територію країн ЄС і/або в Болгарію.

Раніше повідомлялося, що в Німеччині близько 1 200 українських військовослужбовців закінчили навчання з поводження з різними бойовими системами.

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен заявила, що українські військові можуть повернутися з навчань разом із танками Leopard.