ГоловнеСвіт

Британія пообіцяла допомогти МКС у процесі проти Путіна

Великобританія має намір допомогти Міжнародному кримінальному суду в Гаазі у судово-медичній експертизі та розслідуванні звинувачень, висунутих проти глави Кремля Володимира Путіна. Про це заявив міністр юстиції Великобританії Домінік Рааб, пише BBC.

«Це буде, як я підозрюю, довгий процес, але те саме говорили про Югославію, про Руанду, і багато людей, відповідальних за кровопролиття, у результаті опинилися в суді», — сказав Домінік Рааб.

Британський міністр наголосив, що вже найближчим часом Путіну буде «важко», адже ордер на арешт з боку Гаазького суду автоматично блокує йому шлях до тих країн, які є членами МКС.

«Але зараз важливо, щоб ті члени міжнародної спільноти, які підтримують МКС, переконалися в тому, що суд має достатню підтримку у розслідуванні, у криміналістичній експертизі, в опитуванні свідків, у технічному забезпеченні. І це те, що ми робитимемо тут у Лондоні спільно з нашими голландськими колегами та нашими партнерами по всьому світу», — заявив Рааб.

Зазначимо, президент України Володимир Зеленський заявив, що видача ордера на арешт російського диктатора Володимира Путіна — це рішення, з якого розпочнеться історична відповідальність.
Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі видав міжнародні ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна.

Згідно з рішенням суду, тепер Путіна зобов’язані заарештувати у 123 країнах світу, які ратифікували Римський статут чи визнають юрисдикцію МКС.