ГоловнеСвіт

Британія з партнерами впроваджує план допомоги Україні взимку

Британія разом з партнерами впроваджує План надзвичайної допомоги Україні в зимовий період на загальну суму в 127 млн фунтів стерлінгів. Про це заявив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ніколас Окотт під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ, передає Укрінформ.

«Сполучене Королівство продовжуватиме підтримувати Україну дипломатично, військово і фінансово. Разом з міжнародними партнерами ми впроваджуємо наш План надзвичайної допомоги Україні в зимовий період», — сказав Оккот.

За його словами, минулого тижня міністр оборони Великої Британії також оголосив про новий пакет підтримки на загальну суму 100 млн фунтів стерлінгів, «щоб допомогти Україні розмінувати мінні поля та захистити критично важливу національну інфраструктуру».

Дипломат додав, що Британія продовжує співпрацювати з Україною та іншими партнерами з метою підтримки альтернативних маршрутів для експорту українського зерна, збільшуючи можливості експорту до решти світу сухопутними маршрутами, через дунайські порти та морський коридор України.

Раніше повідомлялося, що Британія виділяє нову фіндопомогу Україні.

Україна отримала 100 млн доларів від Світового банку під гарантію Великої Британії.