ГоловнеСвіт

Будь-яка країна має право на оборону: глава МЗС Грузії про транзит зброї для Вірменії

Будь-яка держава має право на оборону, і Грузія дає можливість сусіднім Вірменії та Азербайджану користуватися транзитною функцією на рівних умовах. Про це сказав глава МЗС країни Ілля Дарчіашвілі, в ефірі грузинського Першого каналу, коментуючи постачання французьких бронемашин для Вірменії.

Раніше в соцмережах було опубліковано знімки броньовиків, на момент розвантаження у грузинському порту Поті.

Міністерство оборони Вірменії інформацію про поставки коментувати не стало, заявивши, що не може надавати додаткову інформацію, крім офіційних повідомлень про вірмено-французьке військово-технічне співробітництво.

За словами грузинського міністра, коли йдеться про звичайні, конвенційні види озброєнь, то будь-яка держава має право поповнювати ними свій арсенал.

«Позиція Грузії в тому, що потрібно давати обом країнам (Вірменії та Азербайджану) транзитні можливості. І думаю, зайві спекуляції тут не доречні», — додав Дарчіашвілі.

Як зазначив глава зовнішньополітичного відомства, Тбілісі також досить успішно відіграє роль неупередженого гравця у процесі переговорів Єревана та Баку.

«Грузія завжди протягом багатьох років намагалася брати на себе цю природну роль у цьому процесі, але це був дуже важкий, комплексний конфлікт, і саме завдяки особливим зусиллям прем’єр-міністра та його особистим відносинам з лідерами двох країн ми досягли конкретного результату у вигляді взаємовигідного». угоди для обох країн», – заявив Дарчіашвілі.

Він пояснив, що Вірменія та Азербайджан почали відкрито говорити про необхідність миру, про підписання мирної угоди та їхню риторику повністю сфокусовано на світі.