ГоловнеСвіт

Чехія передасть Україні вертольоти Мі-24В

Чехія отримує від США нові вертольоти, а старі Мі-24В списує і планує передати Україні. Про це сказала міністр оборони Чехії Яна Чернохова, повідомляє ČT24.

За її словами, вертольоти Мі-24В/35 відмінно впоралися зі своїм завданням, та прослужили довше, ніж очікувалося. Тепер Чехія отримає вертольоти типу UH-1Y Venom і AH-1Z Viper.

«Навіть якщо ми символічно попрощаємося з ними сьогодні, їхня історія точно не закінчена. Ми обов’язково знайдемо застосування цим вертольотам. Це все, що я скажу з цього приводу, тому що принципово не коментую постачання в Україну», – сказала міністр оборони під час цереомнії прийому американських машин.

Чернохова не сказала, про яку кількість вертольотів ідеться. Але вона уточнила, що Чехія також необхідно мати запасні частини для вертольотів серії Мі, бо придбати їх зараз не просто.

Раніше повідомлялося, що влада Чехії вирішила передати Україні партію ударних вертольотів і боєприпасів великого калібру.

Нагадаємо, Чехія не бачить іншого варіанту завершення війни, окрім як перемоги України над Росією. Про це сказав президент Чехії Петр Павел.