ГоловнеСвіт

Чехія відмовилася від участі в засіданні ООН, яке скликала РФ

Чехія не стала брати участь в екстреному засіданні Ради безпеки ООН, яке вирішила скликати Росія через вибухи в прикордонному з Україною місті Бєлгород. Про це у суботу, 30 грудня, повідомив чеський міністр закордонних справ Ян Ліпавський у Twitter.

«Ми відмовляємося, щоб нас куди-небудь викликала Росія. Чехія не служитиме отруєній брехнею пропаганді агресора. Коли Росія захоче обговорити виведення своїх окупаційних військ на Радбезі, ми з радістю прийдемо”, — написав він.

Перед цим представник Росії в ООН Дмитро Полянський заявив, що його країна вимагає проведення екстреної зустрічі Радбезу ООН. Він звинуватив Україну у «вбивстві мирних жителів» за допомогою боєприпасів з Чехії і вимагав присутності посла Чехії при ООН на засіданні.

Раніше в суботу ЗМІ повідомили, що ЗСУ нанесли удар по військовим об’єктам у Бєлгороді. Але неефективна робота російської ППО завдала руйнувань цивільній інфраструктурі міста, стверджували джерела.

Пізніше у Міноборони РФ підтвердили провал ППО — було збито ракети, які летіли у напрямку Бєлгородської області і їхні уламки впали на Бєлгород.