ГоловнеЗдоров’я

Чому не можна ділитися своїм антиперспірантом з іншими людьми, навіть рідними

Відповідь дали дерматологи.

Коли справа стосується деяких особистих речей, можливо, краще бути трохи жадібними заради свого здоров’я. За даними Асоціації фахівців з інфекційного контролю та епідеміології, зубні щітки, бритви, рушники та інші предмети особистого користування можуть передавати бактерії та віруси від однієї людини до іншої, інформує Ukr.Media.

Ще один предмет, який може становити небезпеку для здоров’я при спільному використанні, — це дезодорант. Ось що з’ясували ми з цього приводу.

Спільне використання дезодоранту може викликати у вас це

Одне дослідження 2022 року показало, що 35% людей діляться дезодорантом зі своєю другою половинкою, членом сім’ї чи другом, а з тих, хто ділиться дезодорантом, 71% роблять це принаймні раз на тиждень.

Якщо ви (або ваш друг) забули запастися дезодорантом, у вас може виникнути спокуса поділитися ним. Тим не менш, експерти кажуть, що ризик розвитку неприємного запаху в області пахв не так вже й страшний в порівнянні з ризиками спільного використання дезодорантів.

Косметологи-дерматологи пояснили, що антиперспіранти, які часто називають дезодорантами, часто містять бактерії, грибки та дріжджі, які потім можуть передаватися між людьми при нанесенні на шкіру. Дезодорант же призначений для знищення бактерій і з меншою ймовірністю призведе до інфекцій.

Однак дерматологи закликають не ділитися ні антиперспірантами, ні дезодорантами. Люди, зазвичай, використовують дезодорант після гоління, яке може залишити мікроскопічні порізи на шкірі, дозволяючи кров’яним збудникам поширюватися через дезодорант.

За даними Центрів контролю та профілактики захворювань США, ці патогени можуть включати серйозні захворювання, такі як ВІЛ, вірус гепатиту В та вірус гепатиту С.

Якщо ви вже виробили звичку ділитися дезодорантом з іншими, безпечнішим вибором може бути використання продуктів, які не контактують безпосередньо зі шкірою. Замініть твердий або гель-дезодорант на аерозольний.