ГоловнеСоціум

Данія оплатила поставку ЗСУ великої партії зброї

Данія та Чехія поставлять українським збройним силам БМП, бойові танки, важке озброєння та іншу техніку з виробництва й зі складів чеських приватних компаній. Це буде зроблено коштом уряду Данії, повідомляє міноборони Чеської Республіки.

Спершу Київ тримає майже 50 бойових машин піхоти та основних бойових танків, 2500 пістолетів, 7000 гвинтівок, 500 ручних кулеметів і 500 снайперських гвинтівок, засобів радіоелектронної боротьби та розвідки, включно із значною кількістю великокаліберних боєприпасів виробництва та зі складів чеських компаній.

Заступник міністра оборони Чехії Даніель Блажковець додав, що завдяки такій формі співробітництва між Чехією та Данією можна буде продовжувати військову допомогу Україні не тільки найближчими місяцями, а й у 2024 році, а за потреби й у довгостроковій перспективі.

Поставка передбачає як сучасне чеське озброєння, так і відремонтовану техніку. Список створено, виходячи із вимог і потреб ЗСУ для посилення їхніх бойових можливостей.

Обидві країни планують передати Україні 500 великокаліберних кулеметів, 280 безвідкатних гармат, 7000 протитанкових знарядь, 10 тис. ручних гранат і 60 мінометних систем та багато іншого.

У список також увійшла значна кількість систем боротьби з дронами.

Як ми вже писали, данський міністр анонсував пакет допомоги Україні від міжнародного фонду.