ГоловнеСвіт

Держдеп США пояснив, навіщо Лукашенко поїхав до Тегерана

Олександр Лукашенко вирушив з візитом у Тегеран на користь Кремля, для того, щоб зміцнити зв’язок Росії та Ірану. Про це заявив представник Держдепартаменту США Нед Прайс під час відеобрифінгу.

«Що стосується візиту Лукашенка до Ірану, то ми розглядаємо це як ще більше поглиблення відносин між Іраном та Росією», — наголосив Прайс.

За словами представника Держдепартаменту США, зв’язки Москви та Тегерана вже давно викликають стурбованість у Вашингтоні. А Лукашенко може взяти на себе роль посередника між цими державами.

Також Прайс зазначив, що зростаючі зв’язки між Мінськом і Кремлем можуть говорити про те, що Лукашенко готовий поступитися суверенітетом власної держави Росії.

Прес-секретар Держдепу заявив, що у Білому домі уважно стежать за розвитком відносин Росії та Ірану, а також результатами візиту Лукашенка до Тегерана.

Нагадаємо, Білорусь та Іран підписали план всебічного співробітництва на 2023-2026 роки.

Олександр Лукашенко намагається за допомогою своєї міжнародної активності знайти нове заступництво замість російського. Таку думку висловив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.