ГоловнеСвіт

Держдеп США розкритикував «мирний план» Китаю для України

США виступають проти «мирних пропозицій» Китаю та інших країн, які можуть підігравати Росії щодо підготовки до нового нападу на Україну. Про це заявив представник американського Держдепу Ведант Патель під час брифінгу.

Чиновник прокоментував у такий спосіб запрошення президента Володимира Зеленського для лідера Китаю Сі Цзіньпіна.

Він зазначив, що США вітають будь-яку країну, яка «може відіграти конструктивну роль». Однак він висловився скептично про «мирний план» Китаю для України.

«Важливо пам’ятати, що коли справа доходить до ймовірної «мирної пропозиції» КНР, це зрештою залежить від України», — додав Патель.

Однак він зазначив, що США не приймуть «мирних пропозицій» жодної з країн, які дозволять Росії зібрати сили і підготуватися до нового нападу на Україну.

Нагадаємо, Євросоюз заявив, що підтримує будь-які зусилля для завершення війни, яку Росія розв’язала проти України. Однак китайські мирні пропозиції в цьому сенсі послаблюються тим, що Китай обрав одну зі сторін цього конфлікту.

Додамо, президент РФ Володимир Путін сказав, що Росія не проти використати пункти з так званого «мирного плану» Китаю для врегулювання війни з Україною.

Водночас у США назвали «мирний план» Китаю спробою заморозити війну в Україні.