ГоловнеСвіт

Франція веде переговори зі Швейцарією про реекспорт зброї — Макрон

Президент Франції Емманюель Макрон у ході візиту до Швейцарії заявив, що Франція розраховує на успіх переговорів щодо реекспорту зброї для України. Про це повідомляє Укрінформ.

«Я поважаю нейтральний статус Швейцарії та водночас її чітку дипломатичну позицію підтримки України. Щодо тих дебатів, які існують, то мова іде не про експорт, а саме про реекспорт, і Франція відкрита для такої співпраці», — зазначив Макрон, відповідаючи на запитання журналістів на спільній пресконференції за участі президента Швейцарії Алена Берсе у Берні.

За словами Макрона, він оптимістично налаштований щодо переговорів, які тривають, та які дозволять водночас поєднати нейтральність Швейцарії та її здатність реекспортувати.

Він додав, що спільна підтримка України це необхідність і геополітичний принцип.

«Вона не повинна слабшати, попри інші конфлікти, зокрема на Близькому Сході. Як ми вже давно визнали, Росія не повинна перемогти в цій війні», — наголосив президент Франції.

Він сподівається, що Швейцарія активізує свою співпрацю з НАТО в галузі оборони.

Нагадаємо, влітку Сенат Швейцарії схвалив поправку до закону, що дозволяє реекспорт зброї.

Як повідомлялося, Франція виділить додаткові 200 млн євро у фонд підтримки України. Йдеться про частину фінансового законопроєкту, який дозволяє коригувати кредити на поточний бюджетний рік.