ГоловнеПолітика

Готуємося до наступу і віримо в успіх — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вірить в успіх майбутнього контрнаступу ЗСУ. Про це він сказав на брифінгу у Гаазі після зустрічі з прем’єр-міністрами Нідерландів і Бельгії в четвер, 4 травня.

«Ми віримо у успіх нашого контрнаступу. Це дуже важливо. Ми робимо максимум. Не лише наші військові, а й наше суспільство. Ми дійсно готуємося до контрнаступу і ми не думаємо про те, що у нас може не бути успіху. У мене є єдина мета і ціль. Я впевнений що результату ми досягнемо. Я не можу сказати, що 100-відсотковий успіх гарантовано, бо ніхто цього не знає», – сказав Зеленський на питання про те, що може статися у випадку невдалого контрнаступу ЗСУ.

Він додав, дещо неправильно говорити про «успіх», якщо будь-якому разі втрачаєш людей.

«Навіть якщо ти перемагаєш у певних сферах, ви програєте – втрачаєте людей. І ці втрати для нас дуже болючі. У будь-якому випадку ми підемо вперед. Ми очікуємо дечого від наших партнерів», – заявив Зеленський.

Президент також пообіцяв погані новини для росіян за підсумками своїх міжнародних поїздок.

«Я не хочу демотивувати цим суспільство у себе в країні, солдатів. Я їду з країни на короткий термін тому, що це потрібно, а не тому, що я хочу. Для того, щоб привезти для росіян деякі погані новини, я зараз у Гаазі, вчора був у Фінляндії, недалеко від справедливості», – сказав він.

Раніше ЗМІ заявили про неготовність Росії до контрнаступу України. Аналітики вказали на декілька причин, які свідчать про неможливість росіян протистояти українцям.