ГоловнеЕкономіка

ЄБРР надасть «Укрпошті» 23 млн ​​євро на придбання електровелосипедів і вантажівок

Європейський банк реконструкції та розвитку перерозподіляє 22,7 млн ​​євро існуючої позики «Укрпошті» для підвищення операційної стійкості компанії, на тлі війни росії проти України. Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію ЄБРР.

«Початковий кредит на 63 млн євро було узгоджено в листопаді 2020 року. Його метою було фінансування модернізації логістичної інфраструктури та операційного парку компанії. Однак повномасштабна війна росії проти України, яка зробила доступ до клієнтів не тільки складнішим, але й актуальнішим, змінила пріоритети», — йдеться в повідомленні.

У грудні минулого року ЄБРР схвалив грант спільного інвестування в розмірі 4,5 млн євро, що фінансується зі спеціального фонду акціонерів (SSF), для підтримки придбання супутникових інтернет-терміналів і генераторів електроенергії для мобільних поштових відділень.

Зараз ЄБРР дає можливість використати 22,7 млн євро для придбання понад 5000 електровелосипедів і близько 350 комерційних вантажівок.

«Ці нові інвестиції відповідають початковим цілям проекту та дозволять компанії продовжувати надавати життєво важливі поштові послуги місцевому населенню та підприємствам в Україні, підтримувати поштовий парк компанії та покращувати послуги доставки», — додали в ЄБРР.