ГоловнеПолітика

ЄС збільшив фонд на постачання зброї Україні

Євросоюз збільшив на 2,2 млрд євро обсяг Європейського фонду миру (European Peace Facility), з якого сплачуються постачання зброї Україні. Про це йдеться у поширеній заяві Ради ЄС.

«Рада ЄС ухвалила рішення про підвищення фінансової стелі Європейського фонду миру до 7,979 млрд євро в поточних цінах до 2027 року, що дозволить покрити додаткові фінансові потреби», — йдеться у заяві.

Верховний представник із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що Європейський фонд миру тепер став невід’ємною частиною підтримки ЄС у просуванні миру та безпеки у всьому світі.

«Забезпечення фінансової стійкості цього інструменту має вирішальне значення для нашої підтримки не лише України, а й наших партнерів в інших частинах Європи, Африки та Близького Сходу, оскільки потреби продовжують виникати», — зазначив він.

Нагадаємо, на початку лютого ЄС надав Україні сьомий пакет військової допомоги у розмірі 500 млн євро. Після цього її загальний обсяг сягнув 3,6 млрд євро. Але ця сума не включає військову допомогу окремих європейських країн Україні. Сумарно ця цифра вже перевищила 12 мільярдів євро.