ГоловнеПолітика

Євросоюз розшириться до Луганська — Бербок

Незабаром Євросоюз розшириться від португальського Лісабона до українського Луганська. Такий прогноз озвучила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок перед початком зустрічі глав МЗС країн ЄС у Києві.

«Майбутнє України – в Європейському Союзі, в нашому співтоваристві свободи, і незабаром воно розшириться від Лісабона до Луганська. З кожним селом, з кожним метром, який звільняє Україна, з кожним метром, де вона рятує свій народ, вона також прокладає свій шлях до ЄС», – заявила Бербок.

Вона відзначила «вражаючу реалізацію» реформ українським урядом у розпал «жахливої російської агресивної війни».

«Це зміни законодавства у сфері юстиції, у сфері медіа, але також зміни, які стосуються боротьби з корупцією. Ми відкрито говоримо з нашими партнерами тут, в Україні, що ми разом продовжимо цей шлях», – сказала міністр.

Бербок наголосила на необхідності допомогти України «всім, що є» при підготовці до майбутньої зими – надати ППО, генератори та за потреби необхідні обсяги електроенергії.

Раніше стало відомо, що в України є шанс розпочати перемовини про вступ до ЄС вже майбутньої зими. В Єврокомісії заявили, що для цього є реальні перспективи.