ГоловнеЕкономіка

«Кернел» планує побудувати за 10 млн доларів новий перевантажувальний термінал у порту Рені

Агрохолдинг «Кернел» планує до кінця 2023 року побудувати новий перевантажувальний термінал «Девелопмент Рені Термінал» у морському порту Рені, тим самим збільшити обсяги експорту вантажів до 600 тис. тонн на рік. Про це пише Інтерфакс-Україна.

Термінал буде побудовано на земельній ділянці, орендованій холдингом на 49 років.

«Для реалізації проєкту з нуля заплановано залучити близько 10 млн доларів власних коштів. Розглядаються також варіанти співпраці», — сказала керівник департаменту комунікацій, PR і GR «Кернела» Катерина Співакова.

Передбачається, що після завершення будівництва потужність одноразового зберігання зернових і гранульованого шроту в оперативних силосах нового термінала становитиме 9,6 тис. кв. м, соняшникової олії в резервуарах — до 6 тис. тонн. Проєктна потужність прийому — до 2 тис. т/добу зерна і шроту, до 1,5 тис. т/добу олії.

В еквіваленті це дорівнює розвантаженню близько 100 вантажних автомобілів і 50 автоцистерн на добу. Потужність відвантаження зерна або шроту на річковий транспорт становитиме до 8 тис. т/добу, соняшникової олії — до 4 тис. т/добу. Фронт одночасного завантаження буде розрахований на два річкових судна.

Як очікується, за умови стабільної роботи зернового коридору активи на Дунаї допоможуть «Кернелу» наростити експорт до 600 тис. тонн на рік.